Osszon CSOK-ot a Facebookon energiahatékony fűtő rendszerért!

A 2015 július elsejétől életbe lépett CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) számos újítást tartalmaz az eddigi Szocpolhoz képest. A legfontosabb változások, hogy immár nem csak új ingatlan vásárlására, hanem meglévő ingatlan felújítására/bővítésére is felhasználható. A CSOK kifizetését a pénzintézetek vásárlásnál a vételár részeként egy-összegben, építésnél/bővítésnél viszont utólag  folyósítják, a készültségi foknak megfelelő részletekben.

A támogatás megítélése illetve mértéke nem csak az ingatlan méretétől, és a meglévő -  vagy jövőben vállalt – gyermekek számától függ, hanem a lakás/ház energetikai besorolásától is. Minél energiatakarékosabb ingatlant vásárolunk vagy alakítunk ki – a felújítás, fejlesztés alkalmával – annál nagyobb támogatási összegre tarthatunk igényt. Legfőbb cél az „A”, „A+” vagy az alacsony energiafogyasztású ingatlanok kialakítása lenne.

1

Ezen cél eléréséhez elengedhetetlen, hogy ingatlanunk korszerű gépészeti rendszerrel rendelkezzen. Idén szeptembertől már csak kondenzációs gázkazánok építhetők be a gépészeti rendszer primer oldali hőtermelőjeként. A kondenzációs gázkazán a rejtett hőt is kihasználja, ezért nagyon kevés a feleslegesen távozó energia, így a hatásfok egyedülállóan magas. Ehhez kapcsolódóan a hőleadó oldalt is érdemes korszerűsíteni, optimalizálni, a megfelelő energiahatékonyság érdekében. Ehhez az ideális választás a felületi hűtő-/fűtő rendszer, mely nem csak új építkezés esetén, hanem felújítás esetén is ésszerű megoldás. Amennyiben az építkezés/felújítás során – a számos kiadás mellett – esetleg nem jut keret mennyezet hűtést-/fűtést beépíteni, kedvező alternatíva lehet az I-Con automatika rendszer a lakás hőmérsékletének helyiségenkénti szabályzására.

Bármelyik is legyen a választás (teljes rendszer vagy csak az i-Con automatika), nagyban hozzájárul az energiatakarékos ingatlan kialakításához.
Most az NGBS is hozzájárul a CSOK által kínált kedvezményes lehetőségekhez, és támogatja az ilyen irányú fejlesztéseket. Abban az esetben, ha felületi hűtő-/fűtő rendszerét az NGBS-től rendeli meg, garantáljuk a díjmentes gépészeti tervezést, ha pedig úgy dönt, hogy egyelőre csak az automatikát szeretné megvásárolni, az internetes távvezérlés funkciót adjuk Önnek ajándékba!

szocpol

Ha úgyis igénybe venné a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, miért ne használná ki ezt az egyedülálló lehetőséget is?! Ossza meg “CSOK”-os cikkünket és keressen minket bizalommal a kedvezményes lehetőség igényléséhez!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és kövess minket a Facebook-on!

Hasonló cikkek