A BGF új épületébe is NGBS rendszer került beépítésre

“A Budapesti Gazdasági Főiskola tudástranszfer-központot létesít a Rév utcai volt Teátrum helyén. Az 1240,75 nm összes alapterületű elavult ingatlan megújítását európai uniós forrásból, a Környezet és Energia Operatív Program Pályázaton elnyert összegből finanszírozzák.”- olvashattuk márciusban a szentendrei hírek online felületén. http://www.szentendreihirek.hu/2015/03/felsooktatas-szentendren/

A BGF új épülete 2015 november elejére elkészült.

Az építkezés során a fő szempontok a következők voltak:
- az épület energetikai korszerűsítése, ezáltal az energia- és karbantartási költségek csökkentése
- az üzemeltetés részben megújuló alapúvá alakítása
- az épületbiztonság, az életminőségi feltételek javítása

IMG_0744

A tetőre egy évente közel 53000 kWh villamos energiát termelő napelem-park került, így az épület energiaellátását csaknem teljes mértékben megújuló energiaforrás biztosítja.A Rév utcai épület a szigorított szabványoknak megfelelő hőszigetelést, új világítótesteket és korszerű nyílászárókat kapott, valamint teljesen megújult a fűtési rendszere is.

IMG_0749

Levegős hőszivattyúval és talaj-hőkollektorokkal összekötött felületi hűtő-/fűtő rendszer biztosítja a főiskola tanulóinak és tanárainak komfortos hőérzetét. Az épület – 150 fő befogadására alkalmas – két multifunkcionális előadótermében, valamint a tanáriban, a laborban, és a többi helyiségben – összesen mintegy 550 m2-en – NGBS álmennyezeti rendszer került beépítésre.
Az energiatakarékos hűtő-/fűtő rendszer megfelelő működését i-con automatika rendszer szabályozza , melynek intelligens termosztátjai 15 helyiségben vannak elhelyezve az épületen belül.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és kövess minket a Facebook-on!

Hasonló cikkek